BCD – Zeewormen – Onbekend Maakt Onbemind – 17/09/2023Waaruit bestaat als duiker jouw top drie van de meest geliefde soorten? Wat er staat er steevast op jullie bucket list? Als het om Zeeland gaat, zijn dat meestal zeepaardjes, sepia’s en zeenaaktslakken. Zeewormen bungelen ergens onder aan het lijstje van ‘veel belangstelling voor’. Veel mensen vinden ze eng en vies. 

Ten onrechte! Veel wormen zijn erg mooi (denk aan de Pauwkokerworm), indrukwekkend (de Zager), hebben een héél lange naam (Gestippelde dieseltreinworm) en vertonen vaak bijzonder gedrag (de Perkamentkokerworm). Daarbij zijn wormen van levensbelang, omdat ze voor onnoemelijk veel dieren als hoofdvoedsel dienen en een belangrijke rol spelen in het bodemecosysteem. 

Mick Otten gaat vertellen over die zeewormen – platwormen, veterwormen maar vooral over borstelwormen – die hij heeft geobserveerd en gefotografeerd als duiker en ‘stenenkeerder’. 

Locatie: Dorpshuis “De Stove”, Voorstaat 42, Stavenisse, Nederland.

Het programma op zondag 17 september ziet er als volgt uit:
      · Samenkomst in “De Stove”: 10.00 uur
      · Lezing: 10.30 uur
      · Vertrek naar de duikplaats: 12.30 uur
      · We duiken op een nog nader te bepalen duikplaats. (LW: +/- 15u30)
    
Verplicht inschrijven bij mij – roel.paessens@nelos.be – en dit uiterlijk op woensdagavond 13 september (en liefst al vroeger).