Onze ploeg materiaalmeesters bestaat uit 5 personen. Ze staan in voor het beheer en onderhoud van het materiaal van onze club. Ze zien toe op de tijdige keuring van onze duikflessen en ontspanners. En ze zorgen ervoor er frisse verse lucht in de flessen zit op onze zwembadtrainingen.

Je kan bij hen terecht voor het ontlenen van duikmateriaal, technische vragen, kleine herstellingen. Gezien onze veiligheid sterk afhankelijk is van de goede werking van het duikmateriaal is het belangrijk dat defect of matig presterend materiaal steeds wordt gemeld. Samen zorgen we zo voor elkaars veiligheid.
Ben je pas beginnen duiken en zoek je nog uit wat het beste duikmateriaal is dat bij jou past? Spreek gerust één van onze materiaalmeesters aan!

Je kan onze materiaalmeesters – van links naar rechts Nico, Niko, Bruno, Geert & Claude – steeds persoonlijk contacteren of via hun gemeenschappelijk email adres materiaalmeesters@bcd-duikclub.be (of kortweg mm@bcd-duikclub.be).

Materiaal

Beginnende duikers kunnen in het zwembad gratis gebruik maken van de basisuitrustingen: masker, snorkel, vinnen, loodgordel. Wanneer dat tijdens een les noodzakelijk is, kan voorts iedere duiker gebruik maken van flessen, ontspanners en jackets. Het duikmateriaal wordt op geregelde tijdstippen vervangen door nieuwe uitrustingsstukken.

We hebben een 20-tal 12 liter flessen – 12 korte en 8 lange – voornamelijk voor gebruik in het zwembad en we hebben recent nog 10 nieuwe 12 liter flessen met nieuwe Mares ontspanners gekocht om uit te lenen. Daarenboven hebben we ook een Nitrox fles te leen voor de BND proeven.

Wat betreft het uitlenen van materiaal, neem hier even een kijkje Tips voor beginnende duikers