“Ho, even op de rem, jongens. Een duikSCHOOL? En wat dan met al die verhalen over het clubgebeuren en de gezellige babbels? En het pintje na de training, godbetert?! We zijn in het ootje genomen, geringeloord, ofte vlakaf gejost, zeg ik u!” — Als dit uw initiële reactie op dit segment was, gaat u dan vooral eerst even liggen. Extra zuurstof is, indien gewenst, verkrijgbaar bij de materiaalmeesters. Maar jawel — blijf gerust nog even liggen — BCD omvat ook een heuse duikschool. Vergeet evenwel muffe borden en krijt, want die doen het niet goed onder water — trial and error.

Maar alle gekheid op een stokje: ‘duikschool’ is gewoon de term die gebruikt wordt om de activiteiten van ons breed instructeurskader onder één noemer te brengen. Zo heeft BCD een tiental 3* Instructeurs — de generaals van de onderwatersport, zeg maar. Zij draaien mee op het niveau van de duikfederatie Nelos, waardoor ze in heel Vlaanderen actief zijn. Twee van die onderwatergeneraals zetten zelfs mee de krijtlijnen van het duiken in Vlaanderen uit. De brevetvereisten, veiligheidsregels,…: zij hebben er hun zeg in. En als club maken wij van die expertise natuurlijk graag gebruik.

Zitten voorts in het schoolse BCD-aanbod: Assistent-Instructeurs (AI) en een trossel 1*- en 2* Instructeurs, samen goed voor een operationeel speelveld van meer dan dertig instructeurs. En dan wil je natuurlijk weten waar dat allemaal goed voor is. Wel, dankzij die dichtbevolkte duikschool vind je altijd minstens één klas die bezig is met het trainen voor het brevet dat jij wilt behalen!

BCD is overigens ook erkend als ‘Technische Duikschool’, met onder meer een tiental Nitrox-, Extended Range- en Normoxic Instructeurs. Tel daar nog een selectie Blender-Instructeurs bij, en je weet dat BCD meer te bieden heeft dan enkel klassieke lucht in je fles. Die technische instructeurs leren je immers omgaan met luchtmengsels zoals ‘trimix’, waarmee je minder last ondervindt van dieptedronkenschap of zuurstofvergiftiging. En ze trekken er al even graag met je op uit voor wat we liefkozend een technisch duikje plachten te noemen!