BCD – Officiële cursus DUIKER-REDDER – Sport Vlaanderen/Vlaamse Trainersschool

In bijlage de info van de start van de cursus Duiker-Redder te Aarschot, deze cursus start vanaf zondag 27 november 2022 (eerste lesdag) en loopt tot zondag 29 januari 2022 (examen). De deelnemers krijgen er ook de kans aangeboden om het diploma van Hoger Redder te behalen. Voordelen: in 46 uur (Duiker-Redder) ipv 64 uur (Hoger Redder), gezellige duikers ondereen, extra aandacht op redden van duikers en op duikongevallen, …

In de opleiding ligt de nadruk, naast een theoretische verdieping, vooral op praktische oefenkansen zowel voor de reanimatie van een drenkeling, een volwassene, een kind en een baby als voor de reanimatie met zuurstoftoediening (systemen die in de zwembaden ter beschikking zijn), EHBO en de reddingstechnieken (in zwembad en ook 1 dag in volle duikuitrusting). Hieronder zit tevens een dosis conditionele en technische zwemtraining vervat. De totale kostprijs voor de opleiding (5 vakken) is 200 euro (incl digitale moduleteksten).

De cursus start op 27 november 2022.  Tijdig inschrijven is dus de boodschap.