• Verantw: Piet Caudron
    24/11/2018
    14:30 - 17:00

Location

Venue:  

Venue Website:

Address:
Gorishoeksedijk 35, Scherpenisse, Zeeland, 4695 PJ, Netherlands

Description:

Duiklocatie: Gorishoek - De Punt (78a)

 

GORISHOEK

Gorishoek is onder de belgische duikers misschien wel de bekendste duikplaats. Het is echter geen gemakkelijke plaats.

Duikplan

Maximum diepte: 40 Moeilijkheidsgraad: Moeilijk, voor ervaren duikers Aanbevolen duiktij: Laagwater

Gorishoek is met een maximale diepte van 40 meter niet weggelegd voor elke beginnende duiker. Bovendien kan de stroming bij Gorishoek gevaarlijk uit de hoek komen bij hoog water. Het aangeraden tij is dan ook eb. Je gaat dan te water aan de punt van de pier, rechterzijde en duikt zo uit. De linkerzijde van de pier van Gorishoek is verboden gebied voor duikers, omwille van het kleine haventje. Zwem uit langsheen de pier (hou hierbij je dieptelimieten in de gaten !), en maak dan een rondje. Terug keren kan je langs de andere zijde, maar let op dat je niet in de vaarroute voor de haven komt. Naast de punt kan je ook duiken aan de blokken, maar daar kom je best met de boot.

Fauna & Flora

De bodem is op de duikplaats Gorishoek zeer mooi en dichtbegroeid. Je komt op Gorishoek zowat alles tegen wat in de Oosterschelde te vinden is, krabben, kreeften te over. In de winter ontmoet je hier ook wel eens een meun, die dan aan het paren zijn. Heremietkreeftjes, botervisjes, lipvisjes ... En de verspreid liggende turfblokken zijn mooi begroeid met onder andere baksteenanemoontjes.

  

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Gorishoeksedijk, Scherpenisse, Nederland Contact: Niet van toepassing

Parking

Goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig Vulstation: 24/7 vulautomaat Eetgelegenheid: De Zeester

Routebeschrijving

Vanuit Antwerpen: A12 richting Bergen op Zoom, dan de A58 richting Goes. 1ste afslag Rilland, Tholen. Volg daarna richting Tholen, Speelmansplaten. Rijdt over de Oesterdam tot aan de T-splitsing met lichten, linksaf. 2e rotonde linksaf, richting camping gorishoek. Volg deze baan tot het einde, daar sla je linksaf en volg je over de dijk. De parking bevindt zich nabij restaurant "De Zeester"

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112 DAN Hotline: 0223-658220 Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen Dichtsbijzijnde ziekenhuis:Ziekenhuis Lievensberg

Coördinaten

4°4'30'' 51°31'36''