Een nauw aansluitende zwembroek (of badpak/bikini voor de dames). In het zwembad zijn loszittende zwemshorts verboden (en trouwens wreed ongemakkelijk). Een handdoek is ook wel handig. Al de rest kunnen we je in de club alvast lenen. Maar mocht je over volgende zaken beschikken dan mag je die zeker meenemen:

–          Badmuts (verplicht)
–          Duikmasker
–          Snorkel
–          Palmen (zwemvliezen)
–          Loodgordel

Category: Website

Waar: Zwembad Nereus, Koningin Fabiolaplein 10, 1083 Ganshoren

Wanneer: Elke woensdagavond 20.00h (Afspraak om 19.45h)

Category: Website

Laat ons een tegenvraag stellen: Is autorijden gevaarlijk? Het antwoord is immers hetzelfde: Zolang je weet waar je mee bezig bent en er verantwoord mee omgaat is er geen gevaar. Dat weten en ernaar handelen is hetgeen wij je allemaal gaan aanleren. Veiligheid is onze eerste prioriteit. Maar net als bij te snel rijden of rijden onder invloed moet je ook bij duiken niet de regels zomaar aan je laars lappen. Je houdt je aan de duikplanning met zijn dieptebeperkingen en veiligheidsmaatregelen. En dan kan je duizenden duiken doen zonder ooit te hoeven vrezen voor lijf en leden.

Category: Website

Dat valt al met al best mee. De duurste stukken materiaal kan je gratis lenen van je club gedurende de eerste jaren. Zo heb je tijd om je materiaal aan te kopen zonder jezelf in de schulden te storten. Je grootste kosten in het begin zijn je lidgeld (best een seintje geven aan het secretariaat om de exacte info te verkrijgen) en een duikpak (±€150) en reken nog een €100 voor verschillende aankopen in kleiner materiaal. In de aankoop van materiaal kan ook de tweedehandsmarkt een uitkomst zijn om de kostprijs te drukken.

Category: Website

Zeker weten! Akkoord, we kunnen geen tropische temperaturen en zichtbaarheid als een aquarium aanbieden, maar de verschillende vijvers en steengroeves die ons land rijk is hebben voldoende interessants te bieden om onder water je ogen goed de kost te geven. Ook gaan we regelmatig duiken in de Oosterschelde in Nederland waar het bulkt van het onderwaterleven. Niet voor niets is dat gebied erkend als Nationaal Park.
Met iets meer ervaring kan je ook op de Noordzee talloze wrakken bezoeken.

Category: Website

We leren je in het zwembad enkele basistechnieken aan. Zoals hoe je je correct voortbeweegt onder water en hoe je met je materiaal moet omgaan. Ook geven we je wat bagage mee over wat je moet doen als er al eens een kleinigheid misloopt onder water, zoals bijvoorbeeld een ondergelopen duikmasker. Dit leer je allemaal tijdens de zwembadtrainingen. Tussendoor organiseren we enkele theorielessen waar je uitleg krijgt over hoe we communiceren onder water, wat medische kennis hoe je alle duikongevallen kan vermijden, en nog vele (interessante) dingen meer.

Category: Website

We verwachten van je dat je kan zwemmen. Die hoeft geen zwemkampioen te zijn, maar enkele lengtes heen en weer in het zwembad op je eigen tempo in een zwemstijl naar keuze (behalve baksteenslag) zouden geen probleem mogen vormen.

Category: Website

In principe ben je klaar voor je eerste open water duik na 8 weken. Deze 8 trainingen van 1 uur zijn het equivalent van 1 volledige dag in het zwembad op je vakantiebestemming. Er zit echter geen tijdsdruk op onze opleiding en als je extra begeleiding wil of blijkt nodig hebben dan investeren we graag meer tijd in jou.
Na 5 duiken, die je op je eigen tempo afwerkt, behaal je dan je brevet van 1-ster duiker.

Category: Website

OPGELET: het “auto” registreren op de website werd tijdelijk buiten dienst gesteld.  Indien je je wenst te registreren op de website, gelieve een mailtje te sturen met al je gegevens naar “info@bcd-duikclub.be” en met de vermelding “registratie website”

Onze excuses voor het ongemak

De webmasters

 

 

  • klik op “registreren” (rechtsbovenaan in blauwe balk)
  • Kies uit één vd twee opties (lid of geen lid)
  • Je zal 2 email berichten krijgen om je nieuwe registratie te bevestigen. Het eerste bericht om je email adres te bevestigen en een tweede om je toe te voegen aan de mailinglijst van BCD.
    Indien je deze niet aanvaard zal je geen emails krijgen over de activiteiten van BCD
Category: Website

Load More